Joyzine.se


Recension - Demo

Chillihounds
No fashion, just rock 'n' roll
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-29
Hemsida: www.chillihounds.se

Som soundtrack till matlagning lyckades ”No fashion, just rock ’n’ roll” aldrig riktigt få fäste eller imponera. Det lät som 70-talsrock utan kraft nog att engagera sin hamburgerstekande lyssnare. Tidpunkten för lyssningen var helt enkelt fel.

För att finna inspiration gav jag mig ut i natten. Besökte Norrköpings sunkigaste pubar, drack oförskämt billig öl och muttrade över det vidriga klientelet på ställena. Men framförallt: jag såg till att dra på mig en ordentlig baksmälla. Och med den som en stor filt över huvudet fungerar plötsligt Chillihounds svulstiga rock ’n’ roll mycket bättre. Det är nämligen musik som inte är ämnad för alla tillfällen, men som fungerar utmärkt när man är som mest dekadent.

Jag håller fortfarande fast vid att låtarna inte riktigt når hela vägen fram och engagerar mig till hundra procent. Men det finns ett tungt sväng i musiken som stundtals tillåts ta stor plats. Mer frisläppt adrenalin och Chillihounds hade förmodligen blivit ännu bättre. ”No fashion, just rock ’n’ roll” är en kompetent hyllning till gängets idoler. En skiva som aldrig riktigt lyckas frigöra sig från sina begränsande bojor, men som ändå är tillräckligt dekadent och rocksolkig för att tilltala en stund. Bandet säger att musiken går direkt till skrevet, som Viagra. Jag skulle snarare säga att den är som en Treo. Skönt att ha på bakfyllan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Chillihounds (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner