Joyzine.se


Recension - Demo

Centen State
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-15
Hemsida: www.centenstate.com

Originellt? Nej, inte det minsta. Automatiskt dåligt just därför? Nej, inte det heller. Centen State lider bara av att deras låtar aldrig riktigt griper tag och att de har en sångare som inte får mig att tro på vad han sjunger.

Vad bandet ägnar sig åt är en hårdare och lätt grungeanstruken form av rock med tydliga blickar åt väst. Ett beprövat koncept som verkligen kräver fingertoppskänsla för att stå ut numera. Häri ligger Centen States problem. Stundtals svänger det riktigt ordentligt och de har ett gäng tunga riff som dryper av flott. Som helhet betraktat gnistrar det dock inte riktigt så mycket som hade krävts för ett genomslag.

Vad som händer är att jag småglatt lyssnar på demon och då och då nickar gillande. Men den där extrema wow-upplevelsen uteblir. Främst tror jag det beror på att Centen State har en sångare med för litet register. Han sjunger inte på något sätt dåligt, men rösten saknar den där riktiga karisman. Karaktären som vinner över tusentals fans på sin sida.

Hade Centen State gjort entré för sex-sju år sedan, innan Stained, Creed och andra kommersiella akter utvecklat Pearl Jams grungerock åt ett sliskigare håll, hade succén varit given. Centen State har inte alls samma pseudodeppiga utstrålning och har tagit musiken i en betydligt hårdare, mindre strömlinjeformad riktning, all heder åt det. Men nu är det en annan femma. Marknaden är redan mättad, extrem hitkompetens krävs.

Centen State är inte originella, inget man skulle höja på ögonbrynen över om man hörde dem på radio, men heller inte dåliga. Att förringa bandet känns helt enkelt inte rätt. Avslutande Humor me again är det lugnaste och också bästa spåret på demon. Kanske är det i den riktningen bandet ska gå för att renodla sitt sound. Om de vill bli mer än ett helt okej rockband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner