Joyzine.se


Recension - Demo

The Animation
The grass is always greener on the other side
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-29
Hemsida: www.theanimation.se

Svulstig popmusik ligger lite i tiden. Nog för att det var några år sedan gäng som Coldplay och Keane verkligen var i ropet, men ett stadigt intresse kan fortfarande skönjas bland downloadköpare världen över. Arenaanpassad melankoli är något en bred massa kan ta till sig och jag ser ingen anledning till varför vi inte skulle kunna släppa fram fler svenska akter inom genren.

En av dem skulle kunna vara The Animation. Trions storslagna popmusik bär tydliga spår av de två ovannämnda grupperna, men de målar samtidigt, stämningsmässigt, med samma penslar som Weeping Willows. De tre låtarna på ”The grass is always greener on the other side” är eftertänksamma sonater med någon form av melankoli som stabilt fundament.

Gruppen målar en stor bild på demon, men låter inte detaljerna gå förlorade. Gitarrfigurerna är behagliga och Johan Hasselbloms sång så där känslosam att säkert några tonårshjärtan skulle kunna brista. Som låtar sedda är It’s Late, Fly Away och Love Affair storslagna alster som lätt skulle kunna klä i en stadionrockkostym a la U2. Men de tillåts ändå inte att sväva iväg till de svulstmonster de hade kunnat bli. The Animation lyckas tämligen väl med sin mission. I ett fullängdsformat fruktar jag dock för att det här skulle kunna bli lite väl långtråkigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Animation (2008-01-01)
The Animation (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner