Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Äggröran 7, 2006
Skivbolag: Ägg Tapes & Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-04
Hemsida: www.eggtapes.se

För att travestera mig själv. Kent ”Ägget” Berntsen fortsätter outtröttligt att ge ut mer eller mindre rumsrena punksamlingar via sitt Ägg Tapes & Records. Paradkompilationen är nu framme vid volym sju. Jag kan inte vara annat än imponerad.

Vad det gäller kvaliteten på materialet är det dock precis samma visa som vanligt även den här gången. En del grejer är riktigt bra, andra bara vedervärdiga. Det säger sig självt att det inte går att hålla en jämn nivå genom 26 bidrag. När man sammanfattar det hela är det precis som vanligt. Trots festligt döpta doldisar som P-Nissarna, Arabens Anus, Svea Hovrätt och Greta Kassler är det de gamla rutinerade rävarna som står för den bästa underhållningen.

Troublemakers, Varnagel, Total Egon och Malte X visar att gammal är äldst, vart skåpet ska stå. Jag har flera gånger försökt förklara detta fenomen med att den unga svenska punkscenen är på sin höjd ljummen. Det tänker jag inte göra den här gången. Det är helt enkelt det rutinerade gardet som är för bra. Troublemakers Enkel Berlin är lysande, den stundande Total Egon-skivan är jag väldigt intresserad av och varför Malte X får ta emot så mycket skit har jag aldrig förstått. Deras speediga punk svänger ju.

Precis som sig bör finns här även en riktigt angenäm överraskning. Jan Altsjös Skit i musiken är så där dumtrallig och medryckande att man bara inte kan låta bli att gilla den. Helt oväntat samlingens bästa spår, trots tuff konkurrens.

Att även provokativa Kungliga jiggen med Snorting Maradonas inkluderas förvånar väl ingen? Det är upproriskt i sann ägganda. ”Äggröran 7” håller normal äggröranklass, precis som det ska vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2009-01-01)
V/A (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner