Joyzine.se


Recension - Live

Ghost
Klubben, Stockholm
2010-10-31
Av: Anders Nilsson
Publicerad: 2010-11-02
Hemsida: myspace.com/thebandghost

Ghost

Ghost är Sveriges för tillfället kanske hetaste akt. Med sin 70-talskryddade svartrock (tänk ett lite softare Mercyful Fate) förför bandet lyssnare från alla läger. Första spelningen på hemmaplan sker på självaste Halloween inför ett tvärutsålt Klubben i Stockholm.

Den absoluta huvuddelen av publiken är redan på plats när Ghost intar scenen ett par minuter före sju och reaktionen från de närmare 800 låter inte vänta på sig: redan efter inledande Con Clavi Con Dio är jublet öronbedövande. När första singeln Elizabeth avverkats är stämningen och extasen i lokalen påtaglig, och när Death Knell dras igång är gåshuden total.

Trots att texterna består av idel hyllningar till Satan och att frontmannen utan namn (bandmedlemmarnas identiteter är hemliga och samtliga uppträder maskerade) annonserar Ritual som sista låt och börjar dela ut oblater och skvätta nattvardsvin i de främre raderna känns bandet aldrig kliché, fånigt eller pretentiöst utan bara naturligt.

Ghost har inte ens gjort en handfull spelningar men ändå sitter allt i minsta detalj och bandet levererar inte bara en utmärkt start på kvällen utan även en klassisk debutspelning på svensk mark, men nog tusan kunde den ha varat längre än 27 minuter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Jesper Robild
Årets bästa skivor 2010 enligt Anders Nilsson
Ghost (2011-06-17)
Twilight Guardians (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Susanne, 2010-11-02 16:54:47 (83.177.79.177)

Nu känns det ännu mer beklagligt att jag inte kunde se Ghost efter denna beskrivning!! Håller fullständigt med om att dom påminner om Mercyful Fate! Tycker även att "den hemliga sångaren" har anammat en hel del av King Diamonds kroppsspråk. Nice jobb =)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner