Joyzine.se


Recension - Skiva

The Ghost Inside
Get What You Give, 2012
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-22
Hemsida: theghostinside.com

Det börjar på allvar bli svårt att säga något relevant om alla dessa muskulösa metalcore-band som det bokstavligt talat går femtioåtta på dussinet av. Ska man recensera det tekniska utförandet eller den uteblivna egensinnigheten? Ska man imponeras av leveransen eller bedrövas över bristen på minsta lilla nytänk?

Det är sådana frågor jag brottas med när jag gång efter annan umgås med ”Get What You Give”, en på alla sätt oerhört kompetent platta. Produktionen är knivskarp, låtskrivandet moget och rakt på sak med så väl urtjusiga tvålfagra refränger som betongsvängiga breakdowns. Tempot varieras med stor fördel och herrarna från Kalifornien hanterar instrument med finess.

Men å andra sidan hade det kunnat stå femtiosju andra bandnamn på det tjusiga konvolutet och ingen hade reagerat över det. Originaliteten lyser med sin frånvaro och gruppen manglar rakt upp och ner efter ett recept som vid det här laget är väldigt väl beprövat och funkar hos kidsen. Man skulle kunna kalla det trist och fantasilöst utan att ljuga på precis samma sätt som alla positiva tillmälen ovan också är synnerligen sanningsenliga.

Efter den beskrivningen är ni naturligtvis väldigt medvetna om ifall ni kommer gilla The Gost Insides tredje platta eller ej.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner