Joyzine.se


Recension - Skiva

Lars Winnerbäck
Live för dig, 2001
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.winnerback.net

Det har sagts förr och ältats till leda, men jag tänker ändå säga det en gång till. Liveskivor är aldrig lika bra som att se konserten med egna ögon och heller inte lika bra som rena studioskivor. Det påståendet passar sorgligt nog in även på Lars Winnerbäck.

Winnerbäcks fem studioalbum skimrar, glittrar och är helt fantastiska. Han har en bred låtskatt att välja från när han ska sätta ihop livesettet och det märks. Låtvalet på den här liveupptagningen är överraskande, intressant och framförallt vågat. Visst bjuder Lasse på givna hits som Elden, Solen i ögonen och Kom ihåg mig, men han vågar även visa sin mer visbaserade sida och spela äldre material som antagligen är ganska okänt för hans nyvunna - unga - fans. Ingen hade väl till exempel förväntat sig att få höra En svår och jobbig grej på en sån här CD?

"Live för dig" är en skiva som egentligen inte tillför något till oss som under en längre tid beundrat den rödlätte östgöten. För nya beundrare fungerar den dock som en kortare guidad tur i killens musikaliskavärld. Winnerbäck skiljer sig rent ljudmässigt inte särskilt mycket mellan live och skiva. De rockigare låtarna blir lite mer onyanserade i liveformatet, vilket snarast är något negativt. De lugnaste låtarna lever dock upp och svävar iväg i vackra drömmande dis.

Nu ska Lasse ta ett års break från musiken. Efter att ha hört skivans nya - studioinspelade - spår För dig tycker jag att det är bra. Det är en underbar låt som verkligen fångar mig, men den antyder ändå att han behöver ladda om. Jag längtar redan efter comebacken, det går helt enkelt inte att vara utan Lasse för länge.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalarrangörerna reflekterar
Årets bästa 2013 enligt Mikael Mjörnberg
Lars Winnerbäck (2005-10-19)
Lars Winnerbäck (1999-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner