Joyzine.se


Recension - Skiva

Autonomy
S/t, 2001
Skivbolag: Earache Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-12-12
Hemsida: -

Medan förenta staterna spyr ut så kallade neometalband har England haft på att hänga på trenden. De enda två band som lyckats slå sig fram någorlunda i heavy metallandet är Defenestration och Brutal Deluxe. Båda två är fruktansvärt ointressanta. Men ser det ut som om ett litet ljus tänds på den brittiska scenen. De finniga tonåringarna i Autonomy har potential att bli något stort.

Dave Dominguez som figurerat kring inspelningarna av Papa Roach och Stainds senaste fullängdare står för produktionen på detta debutalbum. Han har fått till ett läckert ljud som förstärker bandets personliga sound. Autonomy har nämligen inte anammat konceptet skrikrefräng/rapvers tillfullo. Visst är skivan fullmatad med höghastighetsrap och tonårsrevlotvrål, men den har så mycket mer att erbjuda. Skönsång à la Linkin Park och Nirvana-liknande riff är bara några av de godbitar killarna har petat in i sin genremix.

Inledande Shovel Affections är en av årets coolaste kompositioner och Was it worth it? är en klockren hit som kommer gå varm i många stereoanläggningar till vintern. Det märks dock att acnen ännu inte riktigt släppt från pojkarnas kinder. Låtskapandet är stundtals valpigt och många av låtarna saknar det driv och den gnista som finns hos de riktigt stora banden. Men ser man till de många toppar som finns på plattan är Autonomy verkligen ett namn för framtiden. Några år i hetluften kommer göra finniga pojkar till fräkniga män, England lyckas trots allt haka på neometaltåget i sista stund.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner