Joyzine.se


Recension - Skiva

The Radio Arts
This morning makes me okey, 2005
Skivbolag: Parapluie
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-06
Hemsida: www.gamlao.se/lyckander/index.html

Precis som så många andra svenska akter gjort de senaste åren hänger sig The Radio Arts åt småhetsig pop uppbackad av virvlande synthslingor. Det finns dock en skillnad. Där de flesta likasinnade akter pumpar på i ren glädjeyra har The Radio Arts ett betydligt mörkare anslag. Det må vara hänt att musikstilen i sig är ganska upprymd, men bakom den mest polerade fasad kan dölja sig djup svärta.

Jag brukar tilltalas av sprallig synthpop (om det nu är rätt att kalla det så) i lagom doser, blir det för mycket tröttnar jag snabbt. På något vis känns det som att The Radio Arts har en bättre balans, som att deras avslappnade stämning har potential att hålla längre. Ändå är de fyra låtar ”This morning makes me okey” bjuder alldeles lagom. Istället för att trötta ut lyssnaren nöjer sig det turnémeriterade bandet med att bjuda på det bästa av sig själva.

Jag gillar melankolin som finns i musiken. Det är mörkret som gör det, att vi slipper den där överdrivna spralligheten som lätt blir så blasé. The Radio Arts använder sig av stommen i svensk gladpop, strippar den och blandar upp den med en portion brittisk rock, för att sedan garnera med lite androgyn stämning. Det kan låta som märklig musik, men när ni lyssnar kommer ni ändå känna er hemma i den triviala svenska mallen. ”This morning makes me okey” inhyser så väl Niccokick och The Callahan som Broder Daniel och Pulp.

Avslutande balladen The song I love är bäst, den är både vacker och har ett djup. Något som är problemet med övriga spår. Bra låtar förvisso, men de saknar djup. Där finns inga fler detaljer att upptäcka efter flertalet lyssningar. De har en snygg yta, men förmår inte att växa. Har man hört dem så har man. Det är The Radio Arts svaghet om jag prompt måste peka på en.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner