Joyzine.se


Recension - Skiva

Merciless
S/t, 2003
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-29
Hemsida: www.merciless.org

Svenska death/thrashplutonen Merciless ploppar här återigen upp på metalscenen och släpper sin fjärde fullängdare genom nyfödda Black Lodge. De som tidigare har haft att göra med combon vet precis vad de kan förvänta sig när plattan spinner igång.

Merciless levererar grov och fläskig death metal utan att hamna på de gravgrävarnivåer som många andra dödsgäng harvar på. Istället för att gruffa så dovt som möjligt och gå in för att sparka sönder pungen på lyssnaren låter bandet svänget ha en given plats i musiken. Personligen föredrar jag ”levande” dödsmetall framför sådan som bara manglar så komplext som möjligt.

Detta självbetitlade fjärde album är dock ingen direkt fullträff. I längden blir de tio kompositionerna lite väl enformiga. Något överraskande är det faktiskt Peter ”Flinta” Stjärnvinds trumspel som stampar mest på tomgång. När låtarna blir för likriktade och sega hjälper det inte att Rogga vandaliserar stämband på bästa vis. Merciless passar bättre i liveformatet, där har de mer spännvidd i och med att gammal material släpps in i showen. Då raderas upprepningen effektivt ut. ”Merciless” är inte på något sätt ett dåligt album, bara lite långtråkigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner