Joyzine.se


Recension - Skiva

Lowtide
Lost view ep, 2003
Skivbolag: Nightdive Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-12-23
Hemsida: -

Atmosfäriskt, småmysigt och halvintressant. En ganska enkel sammanfattning av Lowtides lågmälda popmusik. Det finns potential och fina uppslag, men det klaffar aldrig riktigt. Det blir aldrig så där vackert som det skulle kunna bli. Det känns nästan smärtsamt att gruppen inte lyckats krama ut mer ur låtarna än vad som är faktumet på ”Lost view ep”.

Med en och annan Broder Daniel-flört och några bredsidespassningar till Storbritannien anno tidigt nittiotal kommer bandet smidigt undan. När de tydliga inspirationskällorna blandas med mer svårmodig pop uppstår en klart njutbar symbios. Klart bäst är avslutningssnyftaren The good ones. Jag associerar till den tämligen okände Stockholmaren Andreas Hellséns enmansprojekt Astray. Mest på grund av sången. Där finns mer än en referenspunkt.

Det bjuds på melankoli så det räcker och blir över och det är kanske där det tillslut brister. För mycket emognäll blir tröttsamt för den mest uthållige lyssnaren. Jag vill inte alls frånta Lowtide des prestation, ty i grund och botten är ”Lost view ep” en trevlig popplatta. Det är helt enkelt bara att köpa att den inte når hela vägen fram. Släck lyset, tänd några stearinljus och bjud över flickvännen på halstrad laxsufflett. Jag är säker på att det funkar med Lowtide i stereon.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lowtide (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner