Joyzine.se


Recension - Skiva

Lowtide
Among Clouds, 2005
Skivbolag: Nightdive Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-05-03
Hemsida: -

Lowtide tycks sträva efter att nå ett visst sinnestillstånd med sin musik. Tillåt mig lite generaliserat kalla det ett klimax. På sitt debutalbum ”Among Clouds” lyckas och fallerar de om vart annat. Det står utom alla tvivel att Lowtide är ett band med förmågan att skriva fantastiska, medryckande och känslosamma poplåtar. Men – och det är ett stort men – de har ännu inte riktigt hittat helt rätt.

Det finns mycket positivt att lyfta fram från den här debuten, men en sak är viktigare än de andra. Peter Norström träffar inte tonerna hundra procent säkert (därmed absolut inte sagt att han sjunger falskt), vilket medför att hans raspiga stämma låter extra känslosam. Det låter verkligen som han menar det han sjunger. Det är det främsta på ”Among Clouds”, Norströms sätt att fördjupa atmosfären.

Det närmaste klimax bandet kommer är i Losing Cards, en melodi med ett arrangemang starkt påminnande om brittiska Keane. Där lyckas gruppen lufta fram allt det där vackra som de nog innerst inne vill ska vara Lowtide. ”Among Clouds” må inte innehålla ett låtmaterial som håller samma jämna, höga klass, men det är en fin debut. Betyget blir tre, men med mycket mersmak.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lowtide (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner