Joyzine.se


Recension - Skiva

Cue
Back To See This Place, 2013
Skivbolag: Cosmos
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-20
Hemsida: -

Säg Niklas ”Cue” Hjulström och de allra flesta tänker nog på en rad Beck-filmer från det tidiga 90-talet och megahiten Burnin. Ledmotivet till teveserien Glappet som släpptes 1997 och hastigt och lustigt gick och blev hela 90-talets bäst säljande singel.

Det har släppts en hel del musik efter det. Det har spelats in en hel del filmer efter det och det har både regisserats och spelats teater efter det, men Hjulström kommer framförallt att föralltid kommas ihåg för den där löjligt effektiva och dramatiskt vackra hitsingeln.

”Back To See This Place” ändrar på intet sätt på det. Niklas Hjulström trampar snarare fortfarande i samma fåra. Det är lite synthigt, det är melodiskt, rösten är eftertänksamt len och anslaget lite melankoliskt. Herrn har skrivit låtarna själv och framför dem snyggt, men så mycket gnista vet jag inte om jag hör. Oavsett om man väljer att jämföra med tidigare stordåd eller ej.

Jag tror i och för sig inte att det här är ett sätt att kämpa emot den där one hit wonder-stämpeln (en kamp det inte går att vinna) och det är heller inget som skivan kommer bidra till. Om ett halvår är det knappast särskilt många som kommer minnas ”Back To See This Place”, men det gör den inte desto mindre till gott hantverk.

Det här är smakfull popmusik till både utförande och produktion och det låter extremt mycket som Cue.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sparks The Rescue (2009-01-01)
Silverstein (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner