Joyzine.se


Recension - Skiva

Jennifer Lopez
Rebirth, 2005
Skivbolag: Sony
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2005-03-08
Hemsida: www.jenniferlopez.com

Som skådespelerska, fotomodell, programledare och dessutom ägare av sitt eget varumärke (www.shopjlo.com) lär Jennifer Lopez ha ett ganska fullpackat veckoschema. I allt tumult har hennes karriär som sångerska nästan fallit i glömska, i alla fall hos mig. Sist hon var på tapeten med ett nytt album var det med ”This is me…then” som kom 2002. Låtar som I’m Glad och Jenny From the Block sålde fantastiskt bra och spelades otroligt mycket på radio under några månader. Intressanta samarbeten med bland annat rapstjärnan Ja Rule kändes fräscht och albumet sålde i några miljoner exemplar.

Nu är i alla fall Jennifer tillbaka och det verkar som om hon, trots ett fullspäckat schema, i alla fall haft tid att gå in i studion och göra några sångpålägg. Musikaliskt sett känns ”Rebirth” snäppet kaxigare och livligare än den mer bakåtlutade glidarstilen som anammades på ”This Is Me.. Then”.

Det är allmänt känt att Jennifer inte är någon Whitney Houston, men tyvärr känns det som om hon inte ger allt vad hon har i studion. Stundtals låter hennes sångstrofer oengagerade och saknar passionen och gnistan som borde genomsyra den här typen av musik. Många av låtarna har stor potential, men Jennifer dödar brutalt flera av dem i ett handslag.

Den respekterade rapparen Fat Joe gör en bra insats i den lugna kärlekslåten Hold You Down. Alltid kul när gangsterkillar visar sina mjuka sidor också. Rapparen Fabolous insats på remixen av Get Right är kanske inte helt nödvändig för albumet som helhet, men är trots allt ett ganska häftigt bonusspår.

”Rebirth” är ett varierat album som är fullt av roliga idéer. Eftersom det inte är förutsägbart blir man positivt överraskad. Jag gillar musiken på ”Rebirth”, producenterna har verkligen gjort ett bra jobb. Låtarna är riktigt bra, men den kommersiella lömskheten lyser allt för tydligt igenom.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner