Joyzine.se


Recension - Skiva

Repulsive Aggression
Conflagration, 2013
Skivbolag: Schwarzdorn Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-01-12
Hemsida: facebook.com/RepulsiveAggression

Norsk death metal. Olikt svartmetallscenen där borta hos norrbaggarna finns det inte någon tydlig stämpel man kan sätta på just den scenen. De förutfattade meningarna kring hur det ska låta finns inte på samma sätt när man tar sig an en release. ”Conflagration” är ett fullständigt oskrivet blad innan jag stoppar den i spelaren.

Orkestern, som bildades i Oslo 2008, låter heller inte utstuderat norskt. Visst, vill man vara petig finns här ett och annat murket black metal-skrik och en eller annan isande slinga, men för det mesta håller sig Repulsive Aggression till sin dödsmetall och man gör det med åtminstone ett öga stint fäst en bra bit bakåt i historieböckerna.

Jag skönjer en skön rock'n'roll-vibb i många av riffen (utan att vi på något sätt snackar om rockdöds här) och det får det att svänga på ett klart tillfredsställande sätt. Dessutom ligger en känsla av Stockholm och 90-tal över vissa av bitarna, så väl när vi snackar produktion som melodispråk. Alltihop detta utan att gruppen blir någon klon. Det känns i alla fall en gnutta eget...även om det i slutändan ändå bara är kompakt döds vi snackar om.

Ska jag klaga på något är det att vokalisten Holter ibland känns lite tillgjord. Som om han tar i lite för mycket för att få till den där riktigt murkna dödsfeelingen. Men det kanske är en petitess i sammanhanget. ”Conflagration” är en ganska trevlig skiva som på intet sätt låter utstuderat norsk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner