Joyzine.se


Recension - Demo

Egonaut
Demo
Av: Mattias Hjelm
Publicerad: 2008-05-11
Hemsida: www.egonaut.se

Inledningen på första låten We´ve come for you all på denna tvåspårs-demo, får mig genast på gott humör. Det är ett tungt riff som möter mig, där gitarr och distad orgel spelar unisont. De starkt förskjutna synkoperna, får halvfartskompet på trummorna att svänga som fasen. Det luktar Iron Man med Black Sabbath lång väg, men det är helt okej när det svänger så här gott.

När sedan sången kommer, sänks mina förhoppningar en aning. Det är lite för otydligt och lite för många sneda toner i det högre registret. Stilen Egonaut tillhör är förlåtande, men om jag agerat producent på denna demo, hade jag ställt lite högre krav på sångspåret. Det är alls inte dåligt, men jag är övertygad om att kompetensen hos sångaren Fredrik räcker längre än så här.

Och varför i herrans namn gör ni en tonartshöjning? Omotiverat så det skriker…

Andra spåret Nowhere bound, fortsätter i ungefär samma stil men med lite mer energi och rifftuggande. De instrumentala partierna är många och varierande vilket förbryllar lite vid de första lysningarna. Men det funkar… det limmar, som man säger.

Risken med denna typ av musik, är att det lätt blir en aning fantasilöst en bit in i låten. En bra regel är därför att hålla låtarna korta, strax över tre minuter. Egonaut harvar på i dryga fyra vilket faktiskt är tillräckligt för mig att tröttna en aning.

Det blir därför en tvåa. Jag gillar riffen och energin, men en hel del svaga punkter sänker mitt intryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Egonaut (2009-01-01)
Egonaut (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Skägget, 2008-06-02 11:18:49 (193.10.245.135)

Äh, va faen! Egonaut rockar ju röfven af det mesta där ute idag.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner