Joyzine.se


Blogg

Slipknot till Bråvalla – inte helt långsökt


Slipknot

Nu ger jag mig förstås på att spekulera fullständigt och har inga som helst belägg eller indikationer på att det lutar åt det hållet. Bokningsgeneral Gunnar Lagermans konstaterande att lineupen genremässigt kommer att jämnas ut talar ju rent av om något helt annat. Men jag tror inte det är helt långsökt att Slipknot kan komma att spela på Bråvalla.

Vadan detta?

Frontmannen Corey Taylor och gitarristen Jim Root är ju till stor del upptagna med sitt andra projekt Stone Sour den kommande sommaren, men Slipknot presenterades trots detta i slutet av september som en av headlineakterna till den gigantiska brittiska festivalen Download.

Ytterligare ett festivalframträdande är bokat för maskeradligan. Då handlar det om Ozzfest i Japan, en gigantisk festival i maj där även (tada!) Stone Sour kommer att spela. Bandet som är Sverigeexklusivt klart för Bråvalla.

Vad händer då om vi lägger pusslet och sammanfogar de fakta vi kan skaka fram ur dessa faktum?

För det första, om Slipknot nu ska spela samtidigt som Stone Sour är ute på sin omfattande turné så kommer det ske i ganska omedelbar närhet till där rock n'roll-gänget befinner sig, just likt i Japan. Taylor och Root kan inte flänga världen runt för att giga med två band samtidigt.

För det andra, om Slipknot tar med sig hela sin produktion och flyger till Europa är det knappast troligt att de gör det för en enda ynka liten spelning och sen sätter sig på planet hem igen. Även om det inte är tal om någon regelrätt storturné är det betydligt mer troligt att de samlar ihop i alla fall en bunt datum.

Download går av stapeln 14-16 juni och en av de andra headlinegrupperna på festivalen är Rammstein. Tyskarna som helgen därpå (21-23/6) lirar på FKP Scorpios Hurricane och ytterligare en helg senare (27-29/6) ställer sig på scen på Bråvalla.

Bråvalla ligger inte bara rätt i tiden två veckor efter Download, man siktar också på att bli en tillräckligt stor festival för att kunna matcha ett så stort band som Slipknot och skulle i praktiken kunna säljas in i paket med 75 000 man stora Hurricane. Plus då att delar av Slipknot redan finns på plats på Bråvalla med sitt andra band just den helgen (Stone Sour som just nu dessutom har passande luckor i sitt presenterade spelschema för så väl Download som Hurricane).

Således, jag säger inte att det kommer bli så, men nog lär frågan åtminstone ha väckts bokningsagenter emellan.
* * *

I övriga Bråvalla news kan konstateras att jag bytte några ord med festivalens bokningsgeneral Gunnar Lagerman under gårdagen (längre artikel hittar ni här: http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=6234645).

De 50 band som det talats om till festivalen rör sig om riktigt etablerade och skapligt stora band. Lokala akter och annat smått och gott räknas inte in i den summan. Med andra ord kommer det ske betydligt fler än 50 uppträden på Bråvalla nästa sommar.

Det är inte alls uteslutet att det kommer fler artister i samma storleksordning som de som redan är presenterade i framtida bandsläpp.

– Genrefördelningen är något som kommer att jämna ut sig, det kommer fler godbitar, lovade Lagerman.

Jag passade dessutom på att fråga om Bullet For My Valentine som ju bekräftade på sin hemsida att de ska spela på Bråvalla men snabbt som sjutton plockade bort det och sedermera inte fanns med i det bandsläpp som offentliggjordes i fredags. Lagerman fick ett minst sagt lurigt leende på läpparna och konstaterade:

– Ja, det var väldigt märkligt...jag vet inte vad som hände där...

Mikael Mjörnberg (2012-11-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner