Joyzine.se


Recension - Skiva

The High Hats
And Then Came Cancer, 2012
Skivbolag: Alleycat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-21
Hemsida: highhats.blogspot.com

För att vara helt ärlig, jag hittar inte essensen i melodierna den här gången. På den snart fem år gamla debuten lät västgötska The High Hats storheterna Beach Boys och Ramones legera sig med varandra. ”Too Much Is Never Enough” var en alldeles formidabel skiva som svämmade över av poppunkig spelglädje och oemotståndliga energipiller samtidigt som formen lyftes till skyarna av riktigt bra låtar med riktigt smittsamma refränger.

På ”And Then Came Cancer” fortsätter orkestern på i stort sett samma spår. Med två viktiga skillnader. Produktionen är ännu mer retro den här gången och låtarna är inte fullt lika smittande vare sig i sin uppbyggnad eller sina refränger. Båda dessa anmärkningar är förmodligen ett resultat av att The High Hats velat skriva något lite mörkare, inte fullt lika festystert den här gången.

Tyvärr är det samtidigt två saker som jag antecknar på minuskontot. Det där härliga fuck you-fingret som var en så härlig essens på den hyllade debuten har förbytts i något mer beräknande som lägger lite sordin på resten.

The High Hats är för all del fortfarande ett ganska festligt band och ”And Then Came Cancer” är långt ifrån någon trist platta. Men där de på debuten verkligen var den perfekta korsningen mellan Beach Boys och Ramones låter de den här gången mest som ett lite tråkigare The Vaccines.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The High Hats
Joyzineåret: hallelujah

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner