Joyzine.se


Recension - Skiva

Hellsingland Underground
Evil Will Prevail, 2012
Skivbolag: Killed By Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-07
Hemsida: hellsinglandunderground.com

Hellsingland Underground är en väldigt genuin orkester. Det där med att Ljusdal möter Nashville och att ett svenskt rockarv läggs i händerna på ett amerikanskt country-dito har blivit ett mantra (förvisso ett helt sant sådant) som rapats i vareviga recension sedan Charlie Granberg flyttade tillbaka till hemhålan och släppte den självbetitlade debuten 2008. Man kommer inte ifrån det, det låter väldigt genuint även när den tredje långköraren avtäcks.

Gruppen presenterar en varm ljudbild, stora arrangemang och en flinkhet i musicerandet som imponerar. Detta samtidigt som man inte helt och hållet trampar i gamla hjulspår utan faktiskt lägger sig vinn om att utveckla sitt sound en aning. Det innebär några tydligare blickar bakåt i musikhistorien och en bredare palett med fler färger att måla med. Men superlativerna har en gräns...

”Evil Will Prevail” lever upp till samma klass som sina föregångare när det gäller just det genuint välkomnande och ärliga, precis som det rent musikaliska, men som samling låtar betraktat är den tyvärr inte lika intressant. Absolut inte dålig eller trist, men inte heller så där vass att man skulle kunna dö för den och lystet vill höra musiken om och om igen.

Då har jag ändå gjort just det, spunnit skivan varv på varv på varv på varv i förhoppning om att kalaset ska växa och någon form av aha-upplevelse ska infinna sig. Men det sker inte. Jag hör bara ett stabilt band med en själfull sångare som skrivit ett par bra sånger som inte revolutionerar min värld. Titelspåret är överlägset bäst (där gnistrar det verkligen som i fornstora dagar), men annars är jag gång på gång på vippen att plita ner det där förhatliga ordet utfyllnad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzineåret: hallelujah
Hellsingland Underground
Hellsingland Underground (2010-01-01)
Hellsingland Underground (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner