Joyzine.se


Recension - Skiva

Bye Bye Bicycle
Nature, 2012
Skivbolag: Selective Notes
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-05
Hemsida: www.byebyebicycle.com

Det där vanliga snacket om att hitta sig själva och blablabla omgärdar även det här släppet. Men några ord luras förstås inte, Bye Bye Bicycle bär naturligtvis fortfarande något väldigt västkustskt över sig.

Det där som kommit att förknippas med landets västra kust och ibland kallas för ett typiskt Göteborgssound (det är aningen komiskt att popmusiken har fått ta över just det epitetet från hårdrocken vars göteborgska ok vägde tungt i slutet av 90-talet) är inte helt enkelt att kategorisera. Men det handlar om det där skeva lite ambivalenta som inte vill vara till lags hur tillrättalagda låtarna i sig egentligen är. Toppat med sång som kanske inte alltid vill dra i tonskalornas allra snyggaste riktningar.

”Nature” är en tillrättalagd skiva, bitvis rent av Joel Alme-snygg. Som om Bye Bye Bicycle dras mellan hopp och förtvivlan och Göteborgs olika typer av uttryck. För hur välarrangerat och putsat det än är finns den avigt skeva ådran där, på gränsen till att brista i var och varannan låt.

Om det är bra? Ja det är det, men samtidigt är det långt ifrån fantastiskt, lite mer av en form än riktigt vass musik. Jag gillar det lite mer reflekterande uttrycket, men hade önskat mig en starkare sångare än André Vikingsson. Det doftar västkust, det doftar pop och det doftar helt okej men inte mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emmabodafestivalen 2010
We Are The Storm
Bye Bye Bicycle (2010-05-01)
Bye Bye Bicycle (2010-07-31)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner