Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Levande musik vol 1, 2004
Skivbolag: Räka Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-06-29
Hemsida: www.rakaproduktion.com

På något sätt är det imponerande och lite lätt charmigt att det finns människor som orkar ge ut samlingar på kassett. Samtidigt vrider jag mig frustrerat i soffan av att inte ha tillgång till någon fjärrkontroll att byta låt med eller pitchkontroller för att spejsa till låtarna. Kassett är stenålder, sådant omodernt som jag i min lata tillvaro inte klarar av utan att må dåligt. Men just i det här fallet ändå ganska festligt. Jag vet, jag är ambivalent!

Hur som helst så har gamle Mähälium-bekante Rka givit ut samlingskassetten ”Levande musik vol 1” genom sitt Räka Produktion. De som tidigare stiftat bekantskap med mannens förehavanden vet att det handlar om punk när han är i farten. På kassetten ryms sex band som bidrar med två låtar vardera. Det säkraste kortet är Troublemakers som aldrig gör bort sig och som heller knappast behöver någon mer presentation. Svensksjungande Frost är ett annat gäng som inte alls gör bort sig på den här compilationen.

Falköpings Anti Control Action Band är som tidigare anmälts inte riktigt min grej och detsamma gäller för The AfroBullrider. Senaps punk är varken bra eller dålig och The Eitsoul Ashes låter som en korsning mellan Monster Magnet (riffet i Classic rockout skulle kunna vara hämtat direkt från ”Powertrip”) och The (International) Noise Conspiracy. Där har ni samtliga deltagande orkestrar.

Den här kassetten bjuder inte enbart på småtrevlig punkrock. Jag fick även veckans dos av motion av allt promenerande fram och tillbaka från bandaren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2011-01-01)
V/A (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner