Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Hotet från skogarna, 2012
Skivbolag: Sensus, Estrad, ÖSD-mangel
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-06-29
Hemsida: hotetfranskogarna.blogspot.se

”Hotet från skogarna” är en skiva som samlar band från Jämtland och Härjedalen. En del av Sverige där punkscenen verkar vara ovanligt vital. På skivan återfinns band som Brottskod 11 och Thräshers, favoriter som man alltid blir glad att få livstecken från. Glöm förresten inte att kolla in den nya sjutummaren från Brottskod 11.

Men det bjuds inte bara på punkmangel, samlingen representeras även av Moron Express som landar någonstans mellan Millencollin och Dundertåget. De är inte dåliga, men långt ifrån fantastiska. Helt enkelt ett band som kittlar nyfikenheten, och kanske ger framtiden bandet en egen självklar plats i musiksverige.

Övriga band som medverkar är Grundskolan, News from the front, Djävulskap, The Dead och Heroinmissbruk. Alla band håller hög lägsta-nivå och rör sig bekvämt inom punkens olika subgenrer. Extra värda att kolla upp är Djävulskap som med lite fläskigare produktion skulle kunna bli en riktig kioskvältare med sin rockiga Motörhead-punk.

Det här är ingen samling som flyttar berg, men det är alltid intressant att se vad som händer ute i landet. Och kanske framförallt att DIY-andan fortfarande lever och mår bra. Köp om du vill stödja eldsjälar som faktiskt får tummen ur och gör något.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2005-01-01)
V/A (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner