Joyzine.se


Recension - Demo

Funked Up
Chapel Hill
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-10
Hemsida: facebook.com/funkedupmusic

När ett ungt gäng börjar experimentera med funk och rock i samma mix kommer Red Hot Chili Peppers-referenserna som ett brev på posten. Så även i fallet Funked Up (ett bandnamn som för övrigt tycks vara ganska poppis bland olika orkestrar runt om i världen).

Visst finns här en del jämförelser att göra, framförallt när ynglingarna låter slicka poptoner möta stompigt basgroove. Men ändå känns det som att gruppen hittat lite av en egen identitet här. Det avslutande numret på den här inspelningen är rent av en postrock-dänga som snarare för tankarna till P.g Lost än några funkrockkonnässörer.

”Chapel Hill” är en ganska hemtrevlig liten skapelse som vittnar om potential. Bitvis låter det kanske lite valpigt. Som om gruppen inte riktigt vågar släppa alla hämningar lösa och därmed blir lite tveksamma. Hade man koncentrerat sig lite mindre på att hålla tungan rätt i mun hade det här garanterat kunnat bli en riktigt explosionsartad groovefest. I nuvarande utförande tappar man lite energi när man koncentrerar sig för hårt på att spela rätt.

Men det är mindre anmärkningar i ett större sammanhang. Som helhet är ”Chapel Hill” en trevlig inspelning och Funked Up är ett band att hålla ögonen på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner