Joyzine.se


Recension - Skiva

The Culture In Memoriam
Rest In Pieces, 2011
Skivbolag: Tambourine Songs
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-18
Hemsida: www.tcim.se

En första lyssning ger inte särskilt mycket större intryck än att The Culture In Memoriam (eller ska vi säga Victor Håkansson med anhang?) är ännu ett avigt indieprojekt där formen är viktigare än låtarna.

Det är dock en uppfattning jag får omvärdera ju mer jag lyssnar på ”Rest In Pieces”. För visst är det här i grund och botten ett popprojekt som rent musikaliskt stöpts i samma form som mycket annat som hyllas på den svenska scenen för tillfället. Men framställningen är annorlunda.

Melodierna är tydliga, ibland rent av puttenuttiga och till synes medvetet tillyxade för att framstå som lite ömkliga. Men sedan dränks de i så mycket distorsion och framförs så hårt att det ändå blir väldigt mycket attityd och känsla i dem. Fulsnyggt är en lysande beskrivning och de sju spåren växer, när man väl hajat grejen, för varje lyssning.

När jag väl förstått att The Culture In Memoriam är bra mycket bättre än mycket annat som runnit ur den svenska popscenen i år önskar jag mig dock lite mer variation och ytterligare mer mod att kliva utanför ramarna. En spexig framställning är en sak, nästa utmaning borde vara att skriva mer oväntade låtar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner