Joyzine.se


Recension - Skiva

Nickelback
Here And Now, 2011
Skivbolag: Roadrunner Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-29
Hemsida: nickelback.com

Kanadensarna hittade tidigt sin nisch och har i över tio år plöjt på i samma fåra. Resultatet: mängder av sålda enheter och en position som det där bandet som aldrig kommer att uppskattas av kritikerna. Aldrig skriva en enda minnesvärd skiva.

Nickelback är Nickelback helt enkelt. Det kommer alltid låta likadant och förmodligen är herrarna ganska nöjda med det.

Med det sagt skulle jag nog ändå vilja påstå att ”Here And Now” är en positiv överraskning för att komma från Nickelback. Ända sedan det riktigt stora genombrottet med ”Silver Side Up” för tio år sedan har gruppen envisats med att släppa plattor där singlarna varit vassa och resten trött utfyllnad.

Nu är ”Here And Now” förstås inget genomgående vitaminpiller, men den känns oväntat fräsch. Öppningsspåret This Means War är en riktigt potent liten dänga, When We Stand Together är lika smittsam som den är töntig och därför helt omöjlig att slå ifrån sig och halvballaderna Lullaby och Trying Not To Love You har båda sina fördelar. Den förstnämnda med ett klädsamt gung och den andra med en melodislinga att döda för.

Nickelback har sina stunder och visar med den här skivan att de trots många år i radiorockens tjänst faktiskt kan engagera när de verkligen bjuder till. Att resten av materialet på plattan är grå utfyllnad och upprepning av gamla trötta idéer hör förstås till för att hålla traditionen vid liv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2005
Nickelback (2003-01-01)
Nickelback (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner