Joyzine.se


Recension - Skiva

King Diamond
Give me your soul...please, 2007
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-28
Hemsida: www.covenworldwide.org

Kungen tycks inte vara särskilt kapabel att turnera (där verkar ryggen sätta stopp) eller namnge skivor (”Give Me Your Soul…Please”, jösses så fånigt) längre, men skriva intressant musik det kan han. Kim Bendix Petersen förnekar sig inte på denna sin senaste giv.

Även om jag är tveksam till den klassiska falsetten och danskens hyllade koncepthistorier kan jag inte bortse ifrån att King Diamond står för intrikat heavy metal. Sättet att låta musikaliska bitar komma och gå genom skivan och nyttja olika typer av sångstilar och sångare är beundransvärt och hjälper till att underbygga historien. Något som betydligt fler konceptkåta orkestrar borde anamma.

Annars är ”Give Me Your Soul…Please” ungefär vad man kan förvänta sig av King Diamond. Hans heavy metal är som brukligt dynamisk och de finstämda partierna är bäst. Kungens röst gör sig bättre när han inte går vilse i sin falsett. Dramatiken blir större och lökigheten mindre då. Synd då att det är just de ljusa lätena som blivit danskens stora signum.

Jag rycks som sagt inte med särskilt mycket i berättelsen om flickan med den blodiga klänningen, men hantverksmässigt finns inte mycket att klaga på. För att vara gammalmodig heavy metal är ”Give Me Your Soul…Please” riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Vilken är den bästa jullåten?

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner