Joyzine.se


Recension - Skiva

Alela Diane
Alela Diane & Wild Divine, 2011
Skivbolag: Rough Trade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-21
Hemsida: www.aleladiane.com

Jag lutar mig behagligt tillbaka i trädgårdsmöblemanget på balkongen. Tappar upp ett glas billigt rosévin från tetran och spanar avslappnat ut över ägorna där grannhusets ytterdörr öppnas med jämna mellanrum och där barnvagnsflanörerna i en strid ström passerar genom den närbelägna parken.

Det känns rätt bra. Det är vad som i början av en sommar känns som himmelriket, men som i förlängningen blir aningen långtråkigt.

Från stereon sjunger Alela Diane från Kalifornien, numera utlokaliserad till Portland, Oregon, för mig.

Bilden jag klyschigt försöker måla och ”Alela Diane & Wild Divine” går hand i hand. Det handlar om det naturromantiskt vackra mitt i det urbana, om det stillsamma i det storvuxet vilda när hon country-slirar sig över sina behagliga singer/songwriter-skapelser. Jag sitter i en oas i staden, Alela Diane är ett utsökt soundtrack till den idyllen. Idyllen där det farliga aldrig är mer än bortom kort promenadavstånd.

Men hur mycket till oas det än är blir det lite långtråkigt i längden. Kanske längtar jag till havet (givetvis med rosétetran under armen) eller någon stojigt högljudd festival. Hur behaglig ”Alela Diane & Wild Divine” än är blir den aningen långtråkig efter en stund. Kanske hade Alela Diane tjänat på att gräva djupare än bara de enkla små krafsanden hon nu ägnar sig åt på ytan till det riktigt dramatiska.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner