Joyzine.se


Recension - Demo

Old Kerry Mckee
Black Birds
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-05-19
Hemsida: myspace.com/oldkerrymckee

Old Kerry Mckee spelar americana-inspirerad folkrock och blues men har rötterna i en stad långt borta från södra Amerikas vajande bomullsfält, nämligen i Göteborg.

Precis som man kan förvänta sig av namnet är det här sådan musik som man kan föreställa sig att en gammal texaskarl sitter och spelar på sin träveranda medan han gungar i takt med gungstolen och tuggar frenetiskt på vattnig tuggtobak. Men det finns en twist. Sången är inte den traditionella djupa och melodiska. Old Kerry Mckee drar åt ett helt annat håll. Vid närmare eftertanke låter det som något som Lemmy Kilmeister skulle kunna väsa fram om han valde att pensionera sig och bosätta sig i de södra delarna av USA.

Med en nästan odefinierbar röst och vinylknaster blir lyssnaren ledsagad genom ett akustiskt gitarrmangel utan dess like som i sin tur ackompanjerar texter om kärlek, död och ensamhet. Det är en väldigt härlig kontrast med americana-genren och denna rockpipa, som tack och lov, inte drar till med den bredaste amerikanska dialekten bara för att det är så man ska göra när man spelar amerikansk musik.

Bästa spåren är titelspåret Black Birds och Theese Old Shoes som trots dess olikheter ändå ger en rättvis bild av djupet, variationen och uppfinningsrikedomen som Old Kerry Mckee besitter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Old Kerry McKee ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner