Joyzine.se


Recension - Skiva

Loveninjas
I'm really sorry ep, 2005
Skivbolag: Humblebee Recordings
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2005-09-13
Hemsida: www.loveninjas.com

Mysindiepop, undrar om det finns en term som heter så? Om inte annat så finns den termen nu, för musiken på den här ep:n är sådär lagom smånätt, nästan försynt, men ändå glad och medryckande. Lite lofi-vibbar finns det också. Det finns en klockren öppningspassage i, det för övrigt precis lagom självdistansierade, följebrevet som jag antar ska förklara vilka Loveninjas är:

"Lovenijas are three or four swedish bouys in their mid 20's with dirty hair and black clothes. They are determined to make love with Japanese girls and then write songs about it". Senare i brevet sägs det dock att det mesta av allt arbete utförs av en och samma kille. All kudos till honom för den här ep:n är bra. "I'm Really Sorry EP" är Loveninjas första släpp men det är inget som märks vad det gäller låtmaterialet. Öppningsspåret I'm Really Sorry sticker ut lite mer än de övriga, här är framtoningen lite mer rakt på, även texten fångar min uppmärksamhet.

Meet Me Here verkar vara någon form av avskedshistoria, den sätter sedan standarden med sitt lite mer mjuka, drömska sound. Tempot skruvas upp något i tredje låten I Want To Be Your Man, fast det drömska från Meet Me Here är fortfarande kvar. Basslingan och vad jag tror kan vara någon form av distad synt ligger verkligen bra och snyggt ihop. Avslutande My Lust Is Dead tar ner tempot igen, lite mer av en ballad. Fortfarande riktigt bra, många fina, mjuka element och övergångarna dem mellan är följsamt snygga.

Slutomdömet då. Det tog ett par lyssningar innan jag kände att jag kunde ge rättvis kritik, dels har jag inte lyssnat tidigare på något som påminner om detta och dels så är det väldigt många saker att lyssna på. Någon kritik till det rent musikaliska utförandet har jag inte, låtarna har var och en sin egna tjusning. Det enda som jag reagerar på är att första låten, I'm Really Sorry, känns lite malplacerad, den ligger inte helt i linje med de tre övriga låtarna men det är egentligen ingen kritik alls, mer en notering. Jag kommer definitivt att se till att försöka kommer över kommande släpp från Loveninjas, det här gillade jag skarpt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Loveninjas (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner