Joyzine.se


Recension - Skiva

The Happy Hippo Family
Monacoville, 2011
Skivbolag: Jacqueline Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-12
Hemsida: www.thhf.se

Här har vi ett klassiskt exempel på att bränna sitt bästa krut direkt. Inledande Monaco, McGordon & Me är med sina 80-talssynthar, sin euforiska refräng och snygga rytmik så överdjävligt bra att resterande material på ”Monacoville” omöjligen kan mäta sig. Det är naturligtvis inte fel att öppna med ett så starkt kort, men det innebär ofrånkomligt att resten av skivan blir lite rumphuggen.

Att det känns så är dock enbart ett resultat av att inledningsspåret är fantastiskt och beror inte på att resterande material på något sätt skulle vara dåligt. Som helhet är ”Monacoville” en stark skiva av ett gäng som inte räds att blanda musikstilar och som lyckas med sina experiment betydligt oftare än de fallerar.

Rock och pop går hand i hand när The Happy Hippo Family dikterar villkoren, hela tiden med starka melodier och refränger som gärna vill nästla sig in i hjärnan. Man jobbar med körarrangemang som luktar mer I'm From Barcelona än någonting annat och har heller inget dåligt handlag med renodlade ballader. Det händer saker hela tiden på ”Monacoville” som i mångt och mycket är en ganska partyglad platta.

Är det något jag har lite svårt för är det emellertid när The Happy Hippo Family låter goda popuppslag slå över i light-reggae. Det händer tyvärr lite för ofta för att jag ska vara helt nöjd och vifta med de allra ljuvaste betygen. Att just sådana flörtar funkar på en livescen inför hundratals studenter som druckit Red Stripe hela dagen är förstås ställt utom alla rimliga tvivel, men på skiva blir det inte riktigt lika roligt.

Fast å andra sidan, hade ”Monacoville” varit proppad med enbart spår av Monaco, McGordon & Me-klass hade jag förmodligen drabbats av slaganfall av lycka. Spåret är som klippt och skuret för precis alla era playlists i sommar. Synd bara att den version som ligger på Spotify är någon form av spunkig demoversion av låten. Åtgärda snarast!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Att tvingas vara ett föredöme – jag köper det inte

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Clas Birgersson, 2011-04-13 00:25:20 (91.95.58.43)

Monaco macgordon and me är nog den låt med mest hitvarning som har släppts de här året. Ett tips alltså!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner