Joyzine.se


Recension - Live

Lars Winnerbäck
Hultsfredsfestivalen
2009-07-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-11
Hemsida: www.winnerback.se

Ljudet är lite platt och murrigt. Hade det inte varit för denna lilla, men ack så viktiga, detalj hade Lasse Winnerbäcks försök som rocksångare kunnat bli något riktigt magiskt. Fyra dagar i rad ställer han sig på Hultsfreds scener (de två första dagarna i tur och ordning med sitt gamla punkband Snoddas och sen ensam med akustisk gitarr innan den fjärde finaldagen innebär hans fullskaliga och klassiska produktion) och den här fredagskvällen går alltså i rockens tecken. Med medlemmar från bland annat The Hellacopters och The Soundtrack of Our Lives i kompbandet stöper sångaren om delar av sin katalog till betydligt brötigare alster.

Att låtar som Jag vill gå hem med dig och Solen i ögonen skulle göra sig utmärkt som rockrökare är ingen överraskning. De tenderar ju att bli ganska råbarkade redan i Winnerbäcks ordinarie set. Mer upplyftande är det dock att bitar som Stackars och Någonting större också passar utmärkt i det här lite ruffiga formatet.

Lasse och bandet röjer loss för allt vad de är värda och med ett lite vassare ljud hade det kunnat bli så mycket rock som förhandssnacket handlat om. Men i vissa stunder drar det trots den annorlunda sättningen lite för mycket åt det som vi i vanliga fall förknippar med just Winnerbäck. Det är inte så annorlunda som man kanske hade kunnat förvänta sig. Hugger i sten serveras i en mycket behaglig version som jag absolut inte skulle vilja vara utan, men det är inte den rockversion av låten som jag tidigare gått och varit intresserad av.

Konceptet att leverera fyra olika konserter på fyra olika sätt är fantastiskt, men en smygande känsla att just rockkonserten hamnat lite i skuggan av de andra lurar runt hörnet. Det kan inte ens det faktum att Winnerbäck svidat upp sig i skinnjacka ändra på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

#pip2012-bloggen
Det bästa från 00-talet
Lars Winnerbäck (2009-07-11)
Lars Winnerbäck (2005-10-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner