Joyzine.se


Recension - Skiva

Tramp
Indigo, 2011
Skivbolag: Killer Cobra Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-01
Hemsida: www.trampmaterial.com

När folk vars Cvn innehåller stabila akter som Republikans, Henry Fiat's Open Sore och The Hellacopters (för att nämna några) slår sin smutsiga byk ihop hade man kunnat förvänta sig riktigt fräsig rock'n'roll. Men så blir inte fallet, snarare är ”Indigo” att betrakta som någon form av halvmesyr.

Tramp är nämligen inte särskilt intresserade av att spela rock'n'roll så att svetten sprutar, utan förlustar sig istället i gårdagens skivbackar. Nog för att deras kärlek till musik från 60- och 70-talen hörts även i tidigare konstellationer, men inte på ett så utstuderat sätt som blir fallet på ”Indigo”.

Nu är det här inte någon gnällig inlaga som kommer till för att Tramp saluför något annat än vad jag hade förväntat mig. ”Indigo” är en helt okej platta, man kan inte säga något annat. Men när herrarna gräver ner sig bland The Doors-referenser och The Who-flörtar samtidigt som någon sorts flummig stämning tillåts råda når de inte lika långt som de hade kunnat göra med sin kompetens på andra områden.

”Indigo” är retrorock som är rätt skön att lyssna på, men som samtidigt känns ganska onödig. Tramp gör inte musikstilen bättre än någon annan och skriver heller inte låtar som är så odödliga att man bara måste höra dem. Snarare känns det som ett sidoprojekt från redan etablerade musiker som finns till mer för deras egen än för lyssnarnas skull. Summan blir så att säga inte större än delarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2008
Snutjävel
Mike Tramp (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner