Joyzine.se


Recension - Skiva

Mike Tramp
Recovering the wasted years, 2002
Skivbolag: Ulftone Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-03-18
Hemsida: www.miketramp.com

Onda farhågor hopas i huvudet när första spåret på forne White Lion vokalisten Mike Tramps soloplatta "Recovering the wasted years" klingar läskigt mycket Olsen Brothers. Lyckligtvis är det ett ensamt olyckligt snedsteg, därmed inte sagt att resten av materialet håller hög klass.

"Recovering the wasted years" är en lugn skiva och det är jag glad för. Det är nämligen i de lugna låtarna Mike Tramp får till det och är riktigt bra. De mer rockiga kompositionerna är väldigt stelbenta och mossiga och har hörts hundratals gånger förut. Låttitlar som If it ain´t gonna rock och Don´t take my rock n´roll är nästan skrattretande i det här sammanhanget.

Musiken på "Recovering the wasted years" är som en hybrid mellan sentida R.E.M ("Up" borträknad) och Phil Collins soloutsvävningar. Stundtals låter Mike Tramp dessutom som en något mindre smörig version av Bryan Adams. I dessa stunder tycks det som om gamlingen fortfarande tror att han är 20 och kan skriva krossande låtar. I sanning låter det dock bara styltigt och ganska pinsamt. Då känns det skönt att rockmelodierna långa stunder får stå tillbaka för sköna ballader på detta alster.

Mr. Death, Endless highway och Darkness är en trio låtar som verkligen träffar mitt i prick. När Tramp låter tempot sjunka är hans musik riktigt mysig. Dessa tre melodier passar alldeles utmärkt tillsammans med en kopp varmchoklad, en filt och några tankar om livet. En hel skiva i den stilen skulle vara alldeles underbar. Synd att herr Tramp lider av rockkomplex.

Som avslutning kan man ju alltid diskutera lämpligheten i att Tramp i rådande världssituation poserar som någon sorts frälsare på sitt skivomslag - iklädd en tröja föreställande den amerikanska flaggan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner