Joyzine.se


Recension - Skiva

Galaxy Safari
Time for You to Leave, 2011
Skivbolag: Granat Records
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-03-29
Hemsida: www.galaxysafari.com

”Time for You to Leave” är 35 minuter lång, vilket är helt perfekt för plattor i det musikaliska fack som svenska Galaxy Safari har placerat sig i. En skiva fylld med sådan här refrängstark, rak, hård och välspelad rock á la Danko Jones kan lätt bli för enformig och utdragen. Det brukar helt enkelt kunna bli för mycket av samma vara. Det träsket har Galaxy Safari lyckats undvika att hamna i.

Det här är en skiva som lätt sätter sig. Det krävs inte många genomlyssningar för att jag ska kunna nynna med och vara beredd på vad som kommer härnäst. Det borde kanske vara en positiv egenskap, men risken är att man tröttnar snabbt om det är för lättlyssnat.

Galaxy Safari är långt ifrån ensamma om att låta som de gör, men något som jag tycker är till deras favör är att de håller en beundransvärt jämnhög nivå hela vägen in i mål. Tre spår som har fallit mig i smaken lite extra är förvisso Make Another Deal, Self Absorbed (som höjs en nivå av några riktigt snygga riff) och balladen Some Day, men skivan har egentligen inga uppenbara akilleshälar. ”Time for You to Leave”, som för övrigt är kvartettens andra fullängdare, är kort sagt en riktigt stabil rockleverans.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Galaxy Safari (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner