Joyzine.se


Recension - Skiva

Galaxy Safari
Star of the masquerade, 2009
Skivbolag: Granat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-07
Hemsida: www.galaxysafari.com

Så energiskt och tufft, men samtidigt så harmlöst och ofarligt. Det finns sannerligen två sidor av rockligan Galaxy Safari.

På den ena sidan ser vi ett rockband som mitt i en ganska oborstad och ruffig produktion ställer sig bredbent och öser för fulla muggar. ”Star of the masquerade” dryper av potent stonerpondus och Galaxy Safari har inga problem med att trampa den där lilla gnuttan extra på vare sig dist- eller gaspedalen.

På den andra sidan ser vi å andra sidan ett band som inte gör ett dyft utöver vad som förväntas av just ett tufft rockband. ”Star of the masquerade” är mitt i sitt svängiga riffande så förutsägbar att anonymitetsstämpeln inte är långt borta. Vet man exakt vad som väntar bakom varje fuzzindränkt krök blir det som ni begriper tämligen ofarligt.

Musiken som sådan är ett väl påläst hopkok av ingredienser nallade från Spiritual Beggars, Foo Fighters och Backyard Babies. Ett bastant stonergroove ligger i botten, men tränger inte undan kommersiellt ljudande partier och grungeflörtar. När de två sidorna av myntet slås samman mynnar det ut i en given symbios och det går inte att säga annat än att Galaxy Safari är ett ganska bra band.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Galaxy Safari (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner