Joyzine.se


Recension - Demo

Seven AM
We never said enough ep
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-24
Hemsida: myspace.com/sevenamswe

Ibland kan man inte annat än lida med kämpande rockgäng. Seven AM kämpar febrilt och tror säkert själva att de hittat ganska rätt, men när jag tar mig igenom ”We never said enough ep” hör jag bara ett gäng unga killar som adapterat en stil och framför den ganska krattigt.

Är man en riktigt etablerad akt kan man möjligtvis komma undan med att ställa ut skorna och lite på att det ordnar sig, att skivorna kommer sälja ändå. Men att som en grupp som knappt ens kommit ur tonåren norpa en sådan lättfotad modell och försöka surfa på den själva fungerar inte alls. Medan Seven AM själva tror att de spelar frän emorock för listorna låter de bara som osäkra efterapare.

Det är det som är det tristaste med ”We never said enough ep”, den saknar identitet helt och hållet. Seven AM vill så gärna spela emorock med känsla men har inte det som krävs. Att bara stjäla en stil räcker inte långt. Man måste kunna fylla den med låtar och integritet, med spelskicklighet och bra sång. Partillekillarna ståtar inte med något av detta.

Jag lider framförallt med gruppen för att självinsikten inte hunnit ikapp dem. Det är synd om folk som på allvar tror att de saluför en bra grej medan omgivningen hör det motsatta. Förhoppningsvis kommer tiden att ställa sådana saker till rätta. Tillsvidare kan jag bara konstatera att Seven AMs försök till emorock inte alls räcker till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner