Joyzine.se


Recension - Skiva

Facebreaker
Infected, 2010
Skivbolag: Cyclone Empire
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-17
Hemsida: www.facebreaker.com

Man blir sällan besviken på nåt som Roberth Karlsson sätter sitt sigill på. Den sympatiske fritidsledaren från Finspång kan konsten att gurgla sina stämband blodiga och gör på ”Infected” ännu en väldigt stabil insats. I en recension av ett Scar Symmetry-gig (där herrn också framträder) myntade jag uttrycket köttgurgel och det är precis vad Karlsson ägnar sig åt här. I sin finaste form dessutom.

Annars vore det synd att säga att det är särskilt mycket som är nytt under solen när Facebreaker släpper loss det här vaxet. Det är samma kompakta dödsrens som kunde höras på ”Dead, Rotten And Hungry” för några år sedan, men den distinktionen att produktionen är lite mer förlåtande den här gången. Skiktningen mellan mullrande mangel och Karlssons köttgurgel är skickligare utförd och det gör att de inte flyter ihop på samma sätt på den här inspelningen. Återigen är det Jonas Kjellgren som hållit i inspelningen, men den här gången har även mäster Tägtgren i Abyss varit med på ett hörn och det hörs.

Det blir elva mangliga spår rakt upp och ner. Bitvis påminnande om gotländska Grave. Och sen är man ganska nöjd. Facebreaker är kvalitet, men inget världsomvälvande. Om vi inte snackar om Roberth Karlssons ursinnigt snygga köttgurgel då förstås.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Facebreaker (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner