Joyzine.se


Recension - Skiva

Facebreaker
Dead, Rotten And Hungry, 2008
Skivbolag: Pulverised Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-07
Hemsida: www.facebreaker.com

Öppnaren Slowly rotting är en redig Dismember-stänkare som sätter tonen och utan krångel gör klart för lyssnaren vad som kan förväntas av ”Dead, Rotten And Hungry”, Finspångsorkesterns andra album. Just Dismember är kanske inte ett riktmärke som är representabelt för hela plattan, men Facebreaker står för death metal som låter otvetydigt svensk.

Framförallt är plattan oerhört kompakt. Östgötarna bryr sig inte, som många av de amerikanska kollegorna, om att snöa in på tekniska excesser, utan nöjer sig med att vara en knytnäve i solarplexus. Gruppens death metal bör inte beskrivas på något annat sätt än stabil. På några få ställen tillåter de sig rent av att vara lite svängiga.

Roberth Karlssons (ex-Edge Of Sanity) djupa growl är utmärkt. Han kunde gott ha fått lite mer utrymme. Tyvärr pressar Jonas Kjellgrens (Scar Symmetry) kompakta produktion ihop sången och gitarrerna på ett sätt som gör att nyanser går förlorade. De blir bara en solid matta av potent dödsrens. Många vill ha det så, men jag hade gärna sett lite mer luft i ljudbilden.

”Dead, Rotten And Hungry” är stadig dödsmetall som inte kommer att överraska någon och som heller aldrig är nära att revolutionera stuket. Men för den som gillar sin death metal anrättad på ett karakteristiskt svenskt vis finns heller inget att bli besviken över.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Facebreaker (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner