Joyzine.se


Recension - Skiva

Krieg
The Isolationist, 2010
Skivbolag: Candlelight Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-16
Hemsida: myspace.com/officialkrieg

”The Isolationist” inleds som vilken norsk black metalskiva som helst. Det låter rå källare och smiskas på i klassisk svartmetallanda utan att något material egentligen fäster. Som om det är formen som är viktigare än innehållet. Det är ju tyvärr många black metalorkestrar som resonerar just så.

Men det finns ett antal omständigheter som måste påpekas när det gäller Krieg. Först och främst, de rena black metal-partierna må låta norska, men det här gänget stammar från andra sidan Atlanten. New Jersey närmare bestämt. Om man nu ska kalla det gäng för den delen, visst är det ett gäng snubbar med och spelar, men merparten av grovjobbet görs av en herre som kallar sig för Imperial. För det andra fastnar Krieg aldrig riktigt i den där larvigt typecastade metalfåran som inledningen hintar om.

Andra halvan av ”The Isolationist” är nämligen betydligt mer intressant. Där slår Krieg av lite mer på takten, glömmer bort de norska klyschorna och börjar flörta med det atmosfäriska. Det innebär att drömska ljudsjok som snarare härleds till postrock smyger sig in i ljudbilden. Gruppens experimentella sida visar upp både bredd och finess på ett sätt som den inledande handen låtar inte gör. Det får mig att stilla undra varför man inte gått rakt på de heta potatisarna direkt, men det finns säkert någon vettig anledning.

Om inte annat vill man väl inte helt och hållet släppa kontakten med en scen som fortfarande innebär en hel del cred.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Frida Andersson
Blitzkrieg (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner