Joyzine.se


Recension - Demo

De Tre
S/t
Av: Linda Nihlén
Publicerad: 2010-12-20
Hemsida: myspace.com/detre

Att den svenska vistraditionen förs vidare känns alltid roligt. I tider av trubadurhyllande långfilmer och best of-plattor känns nytillskott varmt välkomna. De Tre är ett sådant nytillskott, tre unga killar som spelar vispop inspirerad av gamla tiders Sverige och nya tider i livet. Mycket hem, gula fält, djupa skogar och identitetssökande.

Skivan är… helt okej. Ingen passionerad romans men väl en sommarflirt; inte så mycket värd dagen efter men mysig i stunden. Inledningen är ljummen och opersonlig men det blir bättre. Allra bäst är det när killarna tar i, bjuder på lite oväntade toner och improvisation.

Sången tenderar att bli lite för rak, texterna lite för enkla (inte enkla på spot on sättet utan bara enkla) och musiken lite normativ. Men skivan har sina höjdpunkter; tomma ord innehåller sköna harmonier och gula fält ger en behaglig LeMarc-känsla. Överhuvudtaget funkar skivan ganska bra som bakgrundsmusik, som stämningssättare till december-Sverige. Det ger jag den, men inte så mycket mer än så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hardcore Superstar
Hardcore Superstar

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner