Joyzine.se


Recension - Skiva

Good Charlotte
Cardiology, 2010
Skivbolag: Capitol Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-24
Hemsida: www.goodcharlotte.com

Good Charlotte har lyckats sälja miljoner och åter miljoner av skivor med tuggummipunk till törstande massor runt om i världen. Inte så konstigt kanske, med rätt marknadsföringsmuskler i ryggen är det lätt att få så lättillgänglig musik som den gruppen stått för att fastna hos gemene man som tror att det som spelas på radio och visas på teve är lag.

Med det sagt ska Good Charlotte ändå ha cred. Man har putsat sin musik för att bli ett storsäljande band och därmed förlorat lite själ, så är det förstås, men samtidigt har man gett ifrån sig ett pärlband av riktigt minnesvärda låtar längs vägen och så fortsätter det på ”Cardiology”.

På sitt femte studioalbum har orkestern gått och blivit ännu mjukare. Punkreferenserna är färre och de gulligt smekande refrängerna är ännu fler. Det känns som en lika logisk som lyckad utveckling. Att sitta och känna sig lite ömklig i sällskap med Good Charlotte fungerar alldeles utmärkt. Gruppen har sin vana trogen skrivit ett koppel med riktigt gråtmilda låtar.

Man kommer till och med undan med några stunder där det tycks som man tagit sikte på U2 och arenarocken (lyssna på Right Where I Belong). Att ”Cardiology” säljer i lika stora upplagor som tidigare skivor är knappast troligt, men det har mest med branschens belägenhet att göra. Good Charlotte är fortfarande en pålitlig leverantör av småpunkig popmusik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The High Hats

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner