Joyzine.se


Recension - Skiva

Simon Norrsveden
Quentin Tarantino, 2010
Skivbolag: Universal
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-11-05
Hemsida: www.norrsveden.blogspot.com

När någon döper eller överhuvudtaget relaterar något till Quentin Tarantino så förväntar jag mig att det ska vara härligt vridet, rått fast med en glimt i ögat och så där mind blowing som bara herr Tarantino kan vara.

Simon Norrsveden nuddar inte ens vid något av det. Den här musiken har inte ett uns av råhet i sig. Det här är sockersöt pop. Sockersött är kanske ett adjektiv som används mest när man pratar om bebisar men sockersött är faktiskt precis vad det här är, sockersöt pop som är gjord av en kille.

”Quentin Tarantino” har ett bra driv i musiken i alla de fyra låtarna. Det är trallvänligt, glatt och väldigt behagligt att lyssna på. Tillsammans med Simon Norberg, som tidigare jobbat med bland andra Kent och Anna Ternheim, har Norrsveden utvecklat sitt sound. Det har gått från handklapp- och gitarrpopsoundet, som levererades genom debuten ”OK baby det är dags att vi ska vinna allt”, till en klockren och mycket svängig synthpop.

En fråga dyker dock upp i mitt huvud. På omslaget poserar Norrsveden med pil och båge. Andreas Söderlund bär indianskrud på sitt soloalbum ”Daustralien”. Råder det indianfeber i musikbranschen eller är det bara en tillfällighet?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Anton, 2010-11-07 20:31:22 (85.235.31.142)

hehe, indi(e)aner är 10-talets indie

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner