Joyzine.se


Recension - Skiva

Mack Johansson
New Sweden, 2010
Skivbolag: Cardiac Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-11-04
Hemsida: www.mackjohansson.com

I det poporienterade Sverige är det säkert få som känner till Mack Johansson. Men med handen på hjärtat är han en av de där okända rösterna som vi i landet lagom borde uppmärksamma lite mer och vara riktigt stolta över.

Mack har medverkat i IAMA, en stor sångtävling i USA med över 10 000 inskickade bidrag, och hamnade bland de tio bästa. Ryan Adams spår att han mycket väl kan bli något stort inom genren americana. Och inte nog med det, de svenska banden i tv-serien True Blood stärks ytterligare genom att Mack Johanssons låt Perpeetum Mobile kan höras i den tredje säsongen.

Med hjälp av sin säregna, raspiga röst och sin scandicana, den svenska motsvarigheten till americana, skövlar Mack framgång i många länder runt om i världen. Och med albumet ”New Sweden” tar han med sig lyssnaren på en åktur genom en stekhet öken i en gammal amerikanare. Det inledande spåret Foot Stumpin’ Blues, som för övrigt är albumets bästa låt, ger en bra försmak om vad man kan förvänta sig musikmässigt när man lyssnar på skivan. Att man inte kan sitta still och att foten ständigt stampar i takt är två symptom som håller i sig genom alla låtar. ”New Sweden” är ett mycket snyggt komponerat svenskt verk med en väldigt tydlig amerikansk själ.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner