Joyzine.se


Recension - Skiva

Mollycoddle
Välkommen hem, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2012-06-25
Hemsida: soundcloud.com/mollycoddle/sets/valkommenhem

Egentligen skulle man kunna skriva denna recension med bara en enda mening:

”Bra, se till att spela in låtarna nu bara”.

Ty, vilka aspekter jag än lyfter fram i själva musiken kommer allting att koka ned till det faktum att det låter hemmagjort från början till slut och som föga mer än en demo i syfte att slussas runt till bolag. Det är ett problem, inte minst med tanke på att den precis landat som ett officiellt släpp, och – ta fram anteckningsblocket – man släpper inte ofärdigt material!

Produktionen är obefintlig, sången ligger nedsjunken upp till midjan i leran av puffiga trummor och Guitar Rig-processade gitarrer och det går helt enkelt inte att bedöma seriöst. (Man ska vara seriös). De Slagsmålsklubben-mässiga titlarna (ärvda från Canterbury-bandens kryptiska nomenklatur, nota bene) hjälper dessutom inte heller upp helhetsintrycket. (Ripa i bröd, En Alladinask från helvetet, Geten som stal en bil, go figure).

Men låt oss för den goda viljans skull försöka se igenom detta flortunna försök till presentation och ta oss an själva musiken därinunder. Det är inte helt oavancerat, det de försöker sig på, och rent spelmässigt är det tillräckligt tight, för det skall gudarna veta att slik tokfusion kräver sina spelmän. Jag skulle gärna se dem in action på ett medelbilligt hak här i stan (och utan större ansträngning och lite mentala vyer av ölglas och svartrollade väggar kan man med fördel låtsas att man är på den lokala klubben då ljudbilden är snudd på ackurat, vilket vi redan avhandlat).

Minnesvärda stunder? Glöm det; även om det var tänkt att införliva melodier i låtarna vrålas de förbi som om de kom på i sista stund att ”Visst fan, vi skulle lägga sång också”. Förutom att de dessutom försvinner i den som sagt redan avhandlade avsaknaden av ljudmässig bearbetning. Men det var vi alltså redan avhandlat.

Jag ger ändå plattan 2 vetelängder av 5, om så bara för insikten om att Mollycoddle trots allt kunde haft mycket sämre musikaliska ideal.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner