Joyzine.se


Recension - Skiva

HIM
Deep shadows and brilliant highlights, 2001
Skivbolag: BMG Finland
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.heartagram.com

Finland är väl inte direkt känt som ett land där det produceras högkvalitativ rock. HIM är dock undantaget som bekräftar regeln. På "Deep shadows and brilliant highlights" bjuder våra grannar från öst på en smakfull blandning. Hederlig rock blandad med diverse elektroniska tongångar och vibbar till kedjerökning och droger invaderar stereon. Det är inte för inte som jag kommer att tänka på David Bowie när jag lyssnar på HIM.

Många av låtarna har skönt driv och andra är vackra på ett kärleksfullt sätt. Ibland blir det dock lite för sockersött och då blir det tråkigt. HIM lyckas inte heller engagera genom en hel platta vilket är lite synd. Musiken är ren och välspelad, sången är klockren och låtstrukturerna så välordnade att man tappar hakan. Det blir lite för perfekt helt enkelt. Jag saknar några riktigt smutsiga öspartier i kompotten.

Balladen In joy and sorrow är suverän och kommer snurra många varv när jag ska krypa till kojs i vintermörkret. Heartache every moment visar de rätta rocktakterna och förstaspåret Salt in our wounds ljuder av åttiotalspsykedelian när den var som bäst. Om finnarna bara ruffade till sig lite och sorterade lite mer bland sina kompositioner skulle de bli oemotståndliga. I små doser är de det redan idag, men i fullformatet blir det ganska platt. Hade det varit så att hälften av materialet varit grymt och resten ganska värdelöst hade jag kunnat göra en kul anspelning på skivans titel. Nu går inte det. Det går helt enkelt inte att få något bra grepp om den här skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hur står sig dragplåstren i Hultsfred 2006?
Hultsfreds vassaste band 2006
Elohim ()
Intohimo (2010-05-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner