Joyzine.se


Recension - Skiva

Fucking Werewolf Asso
Kid, just letting you know we're doing it again, 2010
Skivbolag: Alleycat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-13
Hemsida: myspace.com/fuckingwerewolfasso

Idén är egentligen alldeles för bra för att det ska gå att tycka illa om Fucking Werewolf Asso. Att plocka upp musik och samplingar från gamla klassiska tevespelskonsoller som Nintendo 8-bit och Sega Megadrive för att sedan mixa upp den med totalt bindgalen punk är förstås en kulturgärning av stora mått.

Men, ständigt detta men, det känns lite som att bandet mitt i alla kakafoni de skapar slarvar bort sin lysande pryl en aning. Tevespelsmelodierna ska naturligtvis stå i centrum, de är dessa som är den nostalgiska blinken, de smarta krokarna i den här brygden. Tillsammans med det allmänt bångstyriga punkstökandet fungerar det alldeles utmärkt, inget att anmärka på. Men när sången kommer in i bilden händer något.

Sången är precis lika bindgalen som ni hade kunnat gissa och tyvärr tar den lite för mycket överhand. Den blir lite för enerverande och gör att de sköna tevespelsslingorna får kliva tillbaka och hamnar i skuggan. Lite mindre sång och mer blipblop förordas därmed framöver. Den här tio låtar och knappa 20 minuter långa skivan lovar nämligen att det kommer mer. Det här gänget har en agenda och den är långt ifrån i hamn.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner