Joyzine.se


Recension - Demo

Mind OD
Cold
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-30
Hemsida: www.mindod.com

Boråsbördiga Mind OD har det mesta man kan förvänta sig av ett band som strävar uppåt. De har ett juste bandnamn, ett snyggt och genomtänkt visuellt koncept kring sin demo och en ljudbild som låter oklanderlig. Produktionen på ”Cold” skulle lätt kunna misstas för vilket skivbolagsbaserat släpp som helst och spelskickligheten är det inget fel på. Boråsarna har det mesta.

Kvar finns då materialet och stuket att tala om och egentligen har jag inte jättemycket att anmärka på där heller. Mind OD landar någonstans mitt emellan U2 och lite stökigare rockakter. Gossarna har säkert lyssnat en hel del på Coldplay, men inte velat ta risken att riskera att låta som en tafflig klon av dessa giganter. Det är i alla fall en tolkning man kan göra av de tre låtar (varav den tredje är ett obetitlat bonusspår) som finns att avnjuta här.

Det är emotionellt och storslaget, men inte utan de lite mindre detaljerna. Jag är övertygad om att bandet vet vad de sysslar med. Potentialen finns, men har inte slagit ut i full blom ännu. Det vore fel att klanka på någon av låtarna som presenteras här, men det känns som helhet en aning anonymt. Mind OD får inte riktigt det fäste som de nog hade hoppats på.

Med tanke på hur väl allt annat fungerar kring det här släppet vore det emellertid märkligt om ni inte får höra mer talas om Mind OD ganska snart. Förr eller senare lyckas de skriva den där hiten och då är chansen övergripande att de blir tämligen oemotståndliga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner