Joyzine.se


Recension - Skiva

Misconduct
One Step Closer, 2010
Skivbolag: I Scream Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-21
Hemsida: misconduct.nu

Det inledande introspåret är så förbenat jävla stjärtsparkande bra att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Det bygger på ett dramatiskt, men samtidigt vackert sätt upp inför vad som komma skall. Tyvärr länkar det inte alls ihop särskilt bra med det efterföljande materialet.

Jag älskade låten Side By Side från tre år gamla epn ”Raise Your Voices” och njuter förstås i fulla drag när Misconduct knyter ihop den här skivan med en avskalad balladversion av denna pärla. Till och med när sångspråket växlas från engelska till svenska och det ordagrant påminner om överkäckt klämmig schlager ligger jag på knä och dyrkar. Tyvärr är den inte alls representativ för hur Kristinehamnarna låter på resten av plattan.

Mellan dessa två extremer lirar Misconduct nämligen tämligen ordinär melodisk punk som inte går av för hackor, men som heller inte engagerar något nämnvärt. Gruppen kan det där med att snickra ihop små bagatellartade refränger som snabbt sätter sig och som säkert lockar till allsång under adrenalinsvettiga konserter, men den där riktiga kicken uteblir.

Musikaliskt låter ”One Step Closer” mer precist som något Millencolin-snubbarna hade kunnat spela in om de inte gått och blivit så förbannat mogna. Melodispråket är detsamma, men där Örebroarna taggat ner och slagit av på tempot levererar Misconduct fortfarande i hög fart och med mycket frenesi. Jag förstår om många kids tycker att den här skivan är döfräck, men nöjer mig själv med att notera de två nämnda storverken på pluskontot och lyssnar på resterande delar utan att egentligen säga vare sig bu eller bä.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Misconduct (2007-01-01)
Misconduct/HSD (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Czech review of this album, 2010-05-22 13:04:18 (62.245.88.167)

http://kidsandheroes.com/recenze/cd/misconduct-one-step-closer-799/ Jonash/ Kids And Heroes

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner