Joyzine.se


Recension - Skiva

Misconduct
Raise your voices (ep), 2007
Skivbolag: Side By Side Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.misconduct.nu

Misconduct laddar med fem nya spår. Utvecklingen mot ett mer poppunkigt sound har fortsatt sedan senast jag hörde av dem och i det här fallet tror jag bestämt att det är till det bättre. ”Raise Your Voices” har förvisso något anonyma, ljumma kanter, men som helhet låter Misconduct som ett något tuffare No Fun At All, vilket är fin kritik.

Som bäst är orkestern dock i Side By Side där de frångår sitt snälla punkkoncept och växlar in på en svängigare bana. Med risk för att bli missuppfattad vill jag påstå att verserna har drag av P.O.D, eller varför inte Linkin Park? Nej, det blir inte skitnödig numetal med machokomplex av det! Men en svängig uppladdningskänsla av dess karaktär finns allt där. När en enveten Refused-slinga sedan lägger sig i leken blir det riktigt bra. Allt kulminerar i en anthemrefräng att älska! Lyssna på låten gott folk, så vit jag förstått skänker gruppen bort hela epn på nätet.

Annars handlar det om tämligen vanligt tugg med slagordrefränger. Misconduct är bra, men inte fantastiska. Det avslutande akustiska numret Make A Difference förstår jag mig dock inte alls på. Sådant trams borde bandet låta bli, det drar en skugga över övrigt material.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Misconduct/HSD (2006-01-01)
Misconduct (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner