Joyzine.se


Recension - Skiva

Misconduct/HSD
Building Bridges, 2006
Skivbolag: Side By Side Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-12
Hemsida: www.misconduct.nu

Är man ett gäng som spelar ganska kackigt, kan det även om det rör sig om hardcore vara på sin plats att addera något extra till soundet. Något som sticker ut och ger bandet uppmärksamhet trots att klassen egentligen inte finns där. Man kan till exempel inkorporera en saxofon i sin musik.

Det är i alla fall vad Österrikes HSD gör och det låter lika bisarrt som ni tror. Men inte nog med det, en av bandets två vokalister låter precis som en av mina omusikaliska polare när denne fyllegastar och produktionen luktar billigt, billigt. Värst av allt är dock de progressiva fusionbitar som vävs in här och där i musiken. De är det slutgiltiga beviset på att gänget är rätt ruttet på att lira. Det svajar betänkligt.

Ändå charmas jag av HSDs naivt experimentella hardcore. Gängets fyra spår på den här cdspliten må vara konstlade och lamt framförda, men där finns ändå en genuin vilja och spelglädje. HSD står i alla fall för något och när de håller sig till renlärig hardcore låter det helt okej.

Men det är uppenbart att det är Karlskogas Misconduct som är splitens stjärna. Inledande No Boundries är en ren punkanthem – det är bara att grabba biran och skråla med – och de metalliska riffen i Illusion smakar mumma. Ska man vara cynisk kan det tyckas att orkestern går den lite väl familjevänliga vägen stundtals. Mer energi hade kunnat läggas på rå hardcore framför klämmig pop i vissa partier.

”Building Bridges” är en klart fungerande fusion de två banden emellan. Cdsplitformatet är helt klart att förorda, men det stör att de två gängens låtar skiljer sig i volym. Och då är det tyvärr så att HSDs musik ljuder högre än Misconducts. Det motsatta hade varit att föredra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner